خرید کابینت یکی از آن مقولههایی است که چالشهای زیادی را به همراه خود دارد. اکثر افرادی که به دنبال خرید کابینت باکیفیت هستند، سعی میکنند علاوه بر خرید یک کابینت شیک و باکیفیت، هزینهی آن با بودجهای که در نظر گرفته اند مطابقت داشته باشد. در واقع زیبایی، دوام و قیمت، سه فاکتور مهم در انتخاب یک کابینت مناسب هستند. معمولا سوالات زیادی در هنگام خرید کابینت برای شما پیش خواهد آمد. سوالاتی از قبیل:
- انواع کابینت کدام است؟
- چه کابینتی برای آشپزخانه مناسب است؟
- کابینت باکیفیت چه ویژگیهایی دارد؟
- چه رنگی برای کابینت آشپزخانه باید انتخاب کرد؟
- قیمت انواع کابینت چگونه محاسبه میشود؟
این سوالات و بسیاری از سوالات مشابه در هنگام خرید کابینت وجود دارد که تعداد آنها کم نیست. ما در اینجا یک راهنمای کلی برای خرید کابینت ارائه کردهایم و به تمامی این سوالات پاسخ دادهایم. با مطالعه این راهنما، دیگر نگران این موضوع نباشید که ممکن است در انتخاب کابینت برای آشپزخانه خود دچار اشتباه شوید. ما هر آنچه را که شما را در انتخاب کابینت مناسب یاری کند در اینجا گردآوری کرده ایم.
انواع کابینت
انواع مختلفی از کابینت در بازار وجود دارد که گاها باعث سردرگمی مشتریان میشود. انواع کابینت را میتوان در دو موضوع مورد بررسی قرار داد. شما باید در هر دو زمینه با انواع کابینت آشنا باشید تا بتوانید انتخاب بهتری داشته باشید. این دو موضوع عبارت هستند از:
- جنس کابیت (متریال بکار رفته در ساخت کابیت)
- سبک و استایل کابینت
انواع کابینت بر اساس متریال به کار رفته در آن
بدون اغراق میتوان گفت کابینتها اصلی ترین عنصر هر آشپزخانه ای هستند که باید در انتخاب جنس مناسب کابینت آشپزخانه دقت زیادی داشت. برای اینکه بتوانید بهترین جنس کابینت را انتخاب کنید باید با ویژگیهای هر کدام از آنها آشنا شوید.
کابینت معمولا دارای صفحاتی روکش دار است که جنس صفحات با روکش آنها متفاوت است. معمولا منظور از جنس کابینت متریال اصلی بکار رفته در ساخت صفحات کابینت است. کابینتها را میتوان بر اساس متریال به کار رفته در ساخت آنها به صورت زیر تقسیم بندی کرد:
کابینت ام دی اف (MDF)

کابین ام دی اف از صفحات MDF ساخته میشود. ام دی اف (MDF) صفحات فیبری شکل ساخته شده از الیاف ریز چوب است که با رزین به هم چسبیده و با پرس داغ تحت فشار و حرارت قرار گرفته اند. معمولا MDF جزء متریال رایج در ساخت کابینت است و دوام بالایی دارد. همچنین یک گزینه مقرون به صرفه برای ساخت کابینت محسوب میشود.
کابینت های گلاس (High gloss)

کابیت های گلاس نوعی کابینت است که از MDF روکش دار (ورقهای های گلاس) ساخته میشود که استحکام بالاتری دارد و بسیار براق است. امروزه در بیشتر خانه های مدرن، از کابینت هایگلاس که نمونه ای از کابینت های ام دی اف با روکش براق هستند، استفاده می شود. نمای آنها صاف و براق است و به راحتی تمیز میشود و برای آشپزخانه بسیار مناسب است.
کابینت ممبران

کابینت ممبران یکی از انواع کابینت است که از MDF ساخته میشود. در این روش ام دی اف خام را توسط دستگاه CNC سی ان سی حکاکی کرده سپس تحت مکش و خلاء، روکش طرح داری از جنس PVC روی ام دی اف خامِ حکاکی شده چسبانده میشود.
کابینت چوبی

کابینت چوبی اگرچه گران تر است اما زیبایی خاصی به آشپزخانه شما میدهد. باید توجه کرد که برای قسمت زیر سینک آشپزخانه که در معرض رطوبت قرار دارد، استفاده از کابینت چوبی چندان توصیه نمیشود. با این حال راه کارهایی برای ضد آب کردن تختههای چوبی نیز وجود دارد که در نهایت هزینه شما را بسیار بالا خواهد برد.
کابینت فلزی

کابینتهای فلزی نوعی کابینت هستند که از ورقهای فلزی در ساخت انها استفاده میشود و امروزه چندان کاربرد ندارند. البته هنوز هم کابینتهای استیل مدرن متقاضیان خاص خودشان را دارند. کابینت های فلزی دارای قیمت پایین تری نسبت به سایر کابینتها میباشند و به همین دلیل هنوز هم اسکلت کابینت ها در اکثر موارد از فلز ساخته می شود.
این نوع از کابینت ها اگرچه دارای قیمت پایینتری نسبت به گونه های دیگر هستند اما پس از مدتی مجددا نیاز به رنگ آمیزی داشته و یا بر اثر قرار گیری در رطوبت امکان زنگ زدگی و پوسیدگی آنها وجود دارد.
انواع کابینت از نظر مدل، استایل و کاربرد
کابینت دارای انواع مختلفی برای کاربردهای مختفاوت است. سبک اجرا و مدل کابینت موضوعی است که میتوانیم انواع کابیت را بر این مبنا تقسیم بندی کنیم. در یک آشپزخانه ممکن است چند نوع از این مدلها در کنار هم اجرا شود.
- کابینت هوایی
- کابینت زمینی
- کابینت دیواری
- کابینت کمدی و نیمه کمدی
- کابینت دو پلهای
- کابینت کانتر
- کابینت بالا یخچالی
- کابیت جزیرهای
هر کدام از این کابیتها روش اجرای مخصوص به خود را دارد و معمولا قیمت هر کدام از آنها به صورت جداگانه محاسبه میشود. اما قیمت کابینت چگونه محاسبه میشود؟ با این تنوع در مدل و جنس کابینت چگونه میتوان هزینه ساخت و اجرای کابیت را برآورد کرد؟ برای اطلاع از نحوه محاسبه قیمت کابینت به این لینک مراجعه کنید.
در خرید کابینت آشپزخانه باید به چه مسائلی توجه کرد؟
کابینت آشپزخانه چه به لحاظ بصری و چه از نظر کاربردی مهم ترین عنصر یک آشپزخانه است. بنابراین در انتخاب کابینت مناسب باید به سه نکته کلی توجه کنید. با در نظر گرفتن این موارد خیال خود را در خرید بهترین نوع کابینت برای آشپزخانه خود راحت کنید.
انتخاب درب کابینت آشپزخانه
معمولا یونیت یا اسکلت تمامی کابینتها مشابه هم است. چیزی که از نظر ما اهمیت دارد درب کابینت است.
درب کابینت آشپزخانه در منزل شما کاملا قابل رویت است پس بهتر است در انتخاب آن دقت و وسواس کافی را به خرج دهید. بهتر است از متریالی استفاده کنید که با اجزای مختلف آشپزخانه هماهنگ باشد و همچنین دوام بالایی داشته باشد.
معمولا رنگ درب کابینت باید با تم رنگی آشپزخانه هماهنگ باشد. به یاد داشته باشید برای آشپزخانههای کوچک بهتر است از کابینت با رنگ روشن استفاده کنید.
متریال به کار رفته در کابینت
عامل مهم دیگر جنس صفحات استفاده شده در کابینت است. پیشنهاد ما انواع کابینت MDF است. زیرا این کابینتها امتحان خود را پس داده اند و مورد استقبال عموم مردم است.
MDF استحکام بالایی دارد و نسبت به حمله موریانه و پوسیدگی مقاومت بالایی دارد. همچنین نسبت به این مزایا، از قیمت مناسبی برخوردار است. کابینت تخته سه لا نیز تصیه میشود. اما کابینتهای فلزی و نئوپان به علت کیفیت پایین و کابینت های چوبی به علت قیمت بالا چندان مورد توصیه ما نیست.
ابعاد کابینت
با توجه به ابعاد کوچک آشپزخانه های امروزی، استفاده بهینه از فضای آشپزخانه بسیار اهمیت دارد.
سعی کنید در انتخاب سبک و اندازه کابینت آشپزخانه حداکثر دقت را به خرج دهید تا در کنار زیبایی فضای آشپزخانه، فضای کافی در آن وجود داشته باشد و کابینتها فضای بیش از حدی را به خود اختصاص ندهند.
برای این مورد باید با افراد با تجربه و کارشناسان خبره در این زمینه مشورت کنید. توصیه میکنیم برای این منظور با مشاوران ما در تماس باشید.